Köszöntjük a BÚZAMAG KÖZÖSSÉG oldalán!

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Fülöp kurzus - 2024. január 26-28. Csíkszereda

igy szeretAzt érzem, hogy egész életemben megakartram felelni és ha megfelelek szeretetet kapok. Most megértettem, hogy a Szentlélek úgy szeret ahogy vagyok, feltétel nélkül. A. T.

 

Ami megmaradt számomra a kurzusból, hogy bármennyire is vagyunk erősek, egyedül nem fog semmi működni, csak a Szentlélek segítségével és ha befogadjuk azokat az ajándékokat,amit Ő szán nekünk. F. I.

 

Megértettem, hogy Isten úgy szeret,ahogy vagyok. P. E.

 

Megértettem, hogy Jézus megváltott engem és nem kell hordozzam tovább a terhemet.Kaptam egy feladatott, hogy otthon hordozni tudjam ezt az örömhírt és küzdjek meg a gonosszal,mégha nehéz is,de tudom, hogy Isten velem van mindenkor. Sz. M.

 

Ezen a hétvégén megtapasztaltam azt,amit még régebb, hogy milyen jó volt Isten közelségében élni, de aztán elszakadtam tőle, mert azt éreztem, hogy én hatalmas vagyok és senki nem tud engem eltiporni, hogy én egyedül elég vagyok és a pénz lett az istenem. De kaptam egy pofont: mellrákkal diagnosztizáltak és rájöttem, hogy senki nem tud engem fenntartani, csak egyedül Isten. Én egyedül semmi vagyok,de Vele van életem.  S. J.

 

Mi volt a legnagyobb tanulság számomra a hétvégén?!

Hogy a szakadékból való kimászás,  ahogyan a képen is láthattuk, segítséggel , együttérző közösségben jobban megy, mint egyedül... bármilyen nehézségen is megy át az ember és erre elég sok drámai példát hallottunk a hétvégén.

Mondom ezt, hiszen életem eddigi legnagyobb "szakadékából" csakis  az Istenbe vetett hitem valamint az isteni gondviselés  által sikerült kijutni, csakhogy lássuk be az ember társas lény és szüksége van az együttérzésre , bátorításra, testvéri ölelésre. Én az egyéni , csendes küszködést  választottam a szakadékból kifelé, tény, hogy közben megedződtem, de le is horzsoltam a lelkem és azt már nehezebb lesz helyrehozni. A kurzus alatt viszont felismertem, hogy Isten szeretete végtelen és  az Istent szeretőknek minden a javukra válik,  még a szenvedés is. B. E.