Köszöntjük a BÚZAMAG KÖZÖSSÉG oldalán!

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ő akar az Apukám lenni

'' - Hányszor lehet eljönni erre a Fülöp kurzusra?
 - Elég egyszer, az biztosan megváltoztatja az életed!''


   Haraggal a szívemben mentem a Fülöp kurzusra. Isten felé éreztem haragot, mivel fél éve veszítettem el édesapámat. Úgy éreztem Isten minden biztos pontot kirántott a kezemből, erőszakosan, kegyetlenül. Haragudtam Istenre, de nem nagyon mutattam ki, beszélni sem beszéltem róla senkinek. Úgy véltem, hogy ez csak rám és erre a '' kegyetlen'' Istenre tartozik.
Mikor megérkeztem a kurzusra azt éreztem, nekem semmi olyant nem tudnak mondani, mutatni, ami megérintene. Tévedtem, ahogy azzal is, hogy az Isten kegyetlen és azért vette el tőlem az apukám, hogy ezzel bántson.

   Véleményem, akkor változott meg, amikor a kurzuson imaszolgálat volt. Olyan emberektől kértem imát, akik nem ismertek, nem tudták, hogy mit éltem át. A szolgálat alatt, éreztem, hogy kezdek kiengesztelődni Istennel, ezt nyomatékosította az is, hogy az egyik nő, aki imádkozott értem hangosan kimondta: '' Isten bocsánatot kér tőled, amiért ekkora fájdalmat okozott..."' Nagyon megrendültem, az Isten, az a hatalmas tőlem kérjen bocsánatot?! Tovább imádkoztak értem, amíg én rábólintottam a bocsánatkérésre. Hatalmas béke töltött el. Az istenképem egy őszinte, IGAZÁN szerető Atyát (ÉDESAPÁT) formált! Mindazt, amit apukám halálakor elveszítettem: béke, biztonság, azt most Istentől kaptam meg. Elfogadtam, hogy ő akar az Apukám lenni, hogy Ő is nagyon fog szeretni. Az ima után nem éreztem azt, hogy én bármiben is kevesebb lennék, mint a velem egyidősek, hisz Isten lett a gyámom, Ő lett az Apukám:).
   Miután visszatértem ima után a helyemre, hogy ebben a békében beszélgethessek az Úrral, egy újabb Isten élmény jutott eszembe, amit addig észre sem vettem: a kurzusra túl későn jelentkeztem, beteltek a helyek, sajnos engem nem tudtak fogadni. Jelentkezésem után fél órával felhívtak, hogy került hely, mehetek. Hú, nagyon örültem, végre valami összejött. Igen ám, de miből fizetem ki? Mire kaptam egy üzenetet, hogy tekintsem ezt a kurzust ajándéknak, nem kell fizessek! Hű, a mindenit! Isten gondoskodik rólam, de még mennyire.
   Lassan egy hét telt el a kurzus óta, de azóta is érzem és figyelek az Úr szerelmére és vallom, hogy minden problémára az ő csodás szeretete a megoldás.

T. R.


Isten feltétel nélkül szeret engem

   A Jó Isten feltétel nélkül szeret Engem, Téged, Mindenkit. A Fülöp-kurzus alatt tudtam mindezt a végtelen szeretetet megérteni, elfogadni és ugyanakkor megélni is. Számomra felfoghatatlan ez a szeretet! De hogy mindezt kitudjam fejezni egy „példát" szeretnék elmesélni az én életemből:
Koraszülött voltam, hat hónapra születtem, 1,25 dkg–al. (Körülbelül, mint egy fél literes sörös üveg, akkora voltam). Abban az időben sajnos nem volt olyan fejlett az orvosi tudomány sem, mint most, így Édesanyámat mentették. Engem félre dobtak, mert nem lélegeztem, azt hitték, hogy nem élek. Édesanyámat haza engedték a kórházból, vetélés tudattal. Ez idő alatt a takarítónő miközben seperte össze a szemetet, hallotta, hogy Én elnyöszörögtem magam, gyorsan felvitt az újszülött osztályra, ahol rögtön inkubátorba tettek. Három nap múlva szóltak Édesanyáméknak, hogy van egy kislányuk, aki szuszog. Amikor elértem a megfelelő súlyt, három hónap leforgása alatt én is mehettem haza.
   Ez az én rövid történetem az életem igen kezdetéből. Manapság egészségnek örvendek és hála Istennek, nem volt eddig komolyabb betegségem.
   A Fülöp-kurzus előtt volt bennem egy nagy KÉRDŐJEL. Miért adott nekem az Úr akkor egy második esélyt az életre???
Már tudom a választ! A JÓ ISTEN FELTÉTEL NÉLKÜL SZERET ENGEM! Számomra kimondhatatlan ez a végtelen szeretet!

Hálát adok, hogy élhetek, bízhatok, adhatok!
„Köszönöm Jézus, köszönöm Jézus,
Köszönöm Uram, hogy szeretsz engem.
Köszönöm Jézus, köszönöm Jézus,
Köszönöm Uram, hogy szeretsz engem. „

 

J. I.


Közösség által többre vagyunk képesek

   Egy ismerősöm meghívásra jöttem el a Fülöp kurzusra, amiért hálás is vagyok. Mostanig nem jártam közösségbe. Itt a kurzuson - el sem tudtam képzelni, hogy milyen is lesz - számomra a csúcspont, a Szentlélek csodálatos működése volt, amit még erőteljesebben éreztem, mint bármikor. Amikor a Szentlélek hívásakor imádkoztunk, odalépett hozzám egy számomra addig ismeretlen személy és, amikor elkezdett imádkozni ledöbbentem, honnan tud mindazokról a dolgokról, ami köztem és Isten között van. Ő volt az én közvetítőm. Általa üzent az Úr, hogy mindazok a dolgok, amelyekért a mindennapi szentmisémet felajánlom és imáimban a mennyei Atya segítségét kérem meghallgattatnak, de ezért az imában kitartó és türelmes kell lennem.
   A másik két dolog:
- Isten feltétel nélkül szeret - mert Ő selejtet nem teremt. Mindenkiben van valami jó, amiért megalkotott.
- A közösség megtartó ereje. Isten közösségre hív minket, mert a közösség által többre vagyunk képesek, erősebbek és imáink is erőteljesebbek. Jézus mondja: „Ahol ketten vagy hárman összegyűltök az én nevemben ott vagyok én is köztetek." Mt 18,20
  Köszönöm, hogy én is ott lehettem és megtapasztaltam olyan dolgokat, amiben eddig nem volt részem. Felemelő volt.

 

Ily. E.


Megértettem, hogy nem kell aggódni semmiért

  Soha nem vettem részt ehhez hasonló áldásokban gazdák, erőteljes eseményen, amelynek így megértettem volna az üzenetét, talán mondhatom azt is, hogy az Úr üzenetét. Egész életemben, amióta tudatos keresztény vagyok, arra vágytam, hogy érezzem meg úgy igaziból Istenünk közelséget, érezzem, hogy olyan közel van hozzám, hogy soha nem fog eltávozni tőlem. Még akkor sem, ha én félre lépek, Ő ott lesz és visszahív. Ez itt megtörtént és tudatosult jobban az is, hogy ahhoz, hogy ez tartós legyen kell tennem érte, kell mélyítsem, kell tartozzak egy krisztusi közösséghez, ahol a közösség tagjai akarnak látni a köreikben, minden gyengeségem-hiányosságom ellenére is! Hihetetlen, megmagyarázhatatlanul jó érzés, bizsergés töltött el a Szentlélekhez való imádkozás során. Az életünk felajánlása Jézusnak, bátorságot adott, ahhoz, hogy "parancsolgatás" nélkül átadjak neki mindent. Megértettem, hogy nem kell aggódni semmiért, ha Ő ott van és ha kérjük segít, hisz még akkor is segít, amikor nem kérjük :-). Közben arra is rájöttem, eszembe jutott, úgymond leesett a fátyol és ki tudtam mondani, hogy számtalanszor tapasztaltam segítséget és szeretetét Istennek! Nagyon sok minden megmagyarázhatatlan, de ott van bennem és ez jó.

B.  A.


 Mély vágyat éreztem, hogy ne csak langyos keresztény legyek

sar  Csodálatos hétvége volt, amit köszönök az Atyának és utána nektek. Amit megtapasztaltam az a szeretet, amit tőletek kaptunk. Ami megérintett nagyon melyen a legmélyebben az a BŰN, BŰNÖS TERMÉSZETÜNK.
  Ilyen bűnbánatom még nem tapasztaltam, ennyire mocskosnak azoktól a hétköznapi bűneimtől sose ismertem magam. Köszönöm az Atyának, hogy így szembesített, hogy de mocskos vagyok, hiába, hogy kicsi dolgok azok mind MOCSOK, A MOCSKOK MOCSKÁBÓL, amiknek tudjuk mi a következménye. A gyakorlati részek sokat segítetek. Mély vágyat éreztem, hogy ne csak langyos keresztény legyek, hanem mennyire egy ember meg tud térni annyira tegyem, mert igen a hit cselekedetek nélkül halott. Most értettem meg teljesen, hogy mit kell tegyek. Mikor átadhattam az életem Jézusnak leírhatatlan. És ezt csak tetőzte a Szentlélek elfogadása, amikor a testvéreken keresztül az Úr jelenlétében Ő hozzam szólt. Nagyon szeretem hallani az Úr szavát és azokat kaptam tőle amire vágytam szívem mélyén. Szinte le sem lehet írni, amit a kurzuson tapasztaltan, ezen részt kell venni, át kell élni.

  Hála és dicsőség az Atyának. Köszönöm, hogy ennyire szeret engem, téged és mindenkit, hogy elküldte Fiát a mi MEGVÁLTONKAT. Köszönök mindent Neki és nektek is. Kívánok további nagyon sok áldásokban gazdag kurzusokat .

G. B.


Én Isten szeretett teremtménye vagyok

Számomra ez a Fülöp kurzus megerősítő volt. Úgy érzem Isten mindenik témában üzent nekem, szólt hozzám. Azt a tény, hogy Jézus már megfizetett a bűneinkért, megváltott rég tudtam, de a kurzuson sikerült befogadni még jobban a szívembe, és megerősíteni. Néhány dolgot a kurzusból ismertem az agyammal, de nem igazán tudtam befogadni a szívembe bizonyos lelki sérülések miatt. Jelenleg az van bennem, hogy igyekszem felismerni és tapasztalni Isten szeretetét a mindennapjaimban, és még jobban elhiszem, hogy igenis én Isten szeretett teremtménye vagyok és csodálatosra alkotott engem. Nem akarok most már mindent a magam erejéből megtenni, mert itt van nekem Jézus, és csak vele lehet teljes életem.

 

F. I.


Az Úrnak szüksége van rám

velem van az Ur   Köszönöm szépen, hogy ott lehettem a Fülöp kurzuson és, hogy megtapasztalhattam Isten szeretetét és jóságát. A kurzuson megtanultam, hogy hogyan szeressem felebarátaimat és, hogy bízzam magam rá az Úrra, mert Ő vigyázz rám és mindig velem van.
   Két dolog van, amit megértettem és megtapasztaltam. Az első az, hogy Isten feltétel nélkül szeret. A második az, hogy az Úrnak szüksége van rám, mert tervei vannak velem.

L. B.


Saját életemmel tegyek tanúságot a nagyvilágban


   Az én tanúságtételem az lenne, hogy Isten a Szentlélek által a tanítások alatt megerősítette bennem, hogy a saját életemmel tegyek tanúságot a nagyvilágban, és az emberekben keressem Jézust! Amikor a szívem túl csordult örömmel és Isten feltétel nélküli szeretetével arra gondoltam bárcsak sosem múlna el ez az érzés. Az elmúlt héten volt alkalmam az ellenállások alatt megerősödnöm és Isten kegyelme által visszaközeledni, vágyódni a kurzus alatt megtapasztalt boldogsághoz.
  Szeretném megköszönni a sok bölcsességet, amellyel gazdagítottatok és közelebb vezetettek a jó keresztény élethez!

P. Gy.


Az Úr útjai kifürkészhetetlenek


  Engem a testvérem buzdított arra, hogy el kell mennem a Fülöp kurzusra. Az igazság, hogy nem nagyon akartam menni. Végül rá bíztam az Úrra, ha Ő is úgy akarja, akkor elmegyek. Az Úr tett arról, hogy eltudjak menni, már ez is egy csoda. Nagyon lélekfelemelő érzés volt végig hallgatni a tanításokat.


T. Sz. 


Azon vagyok, hogy a mindenapjaimat Krisztussal együtt tudjam élni

   Én a Fülöp kurzust úgy tudnám jellemezni mind, amikor a sztárok elmennek a kórházba, mert legyengült az immunrendszerük és vitamin bombát adatnak maguknak infúziósan. Számomra ez a kurzus is olyan volt. Ezen a kurzuson Isten szeretettét kaptuk infúziósan és választ a kérdéseinkre nagy adagban anélkül, hogy tettünk volna valamit, csak nyitót szív kellet hozza. Előre kicsit kételkedve indultam erre a kurzusra mivel senki nem számolt be részletesen csak azt tudtam, hogy én oda el kell menjek. Nem tudtam, hogy mire számítsak, de már tudom ez azért volt, hogy ne legyenek elvárásaim és azt, amit ott kapok, be tudjam fogadni.
   Elvárassal nem, de rengeteg kérdéssel érkeztem erre a kurzusra, amikre tudtam, hogy egyedül csak Istentől kaphatok választ. Meg is kaptam. Számomra a kurzuson a sok tanítás mellet, ami egytől-egyig mintha rám lett volna szabva, egészen mélyen megérintett.
   Két dolog volt az a tény:
- Isten feltétel nélkül szeret engem úgy ahogy vagyok. Sokszor volt úgy, hogy elkeseredésemben mindig az járt az agyamban, hogy én már annyi bűnt elkövetem, hogy Isten már nem is szeret. Már tudom, hogy ez nem igaz hisz, Ő mindig szeret úgy ahogy vagyunk.. A kurzus óta megpróbálom az Ő igazságát keresni és nap mind nap emlékeztetni magam, hogy Ő SZERET és neki tetsző életet akarok élni.
- A másik dolog, ami a szívem melyéig hatolt az imaszolgálat volt, amikor teljesen ismeretlen emberek által szolt hozzám Isten és választ adót a kerteseimre, megerősítet a hivatásomban. Mivel az egyik legnagyobb kérdés, amit erre a kurzusra vittem az volt, hogy Isten milyen hivatást szánt nekem. Sokszor éreztem úgy, hogy a gyerekekkel kell foglalkozom, de mindig jött valami, ami eltántorított. Ezen a kurzuson Isten választ adott rá, megerősítet ebben, amikor a testvérek által üzent nekem. Az volt az a pont, amikor minden, amit addig hallottam az előadásokon, személyesé tudtam tenni, ekkor éreztem igazán, hogy Isten igen is szeret és terve van velem.
Hála és dicsősség ezért az Úrnak, a kurzus óta azon vagyok, hogy a mindenapjaimat Krisztussal együtt tudjam élni és minden problémámat át tudjam adni neki.
   Jó néhány ének új módon érintett meg, eddig is énekeltem, de csak felszínesen. A kurzus óta az életem már rendszerezettebb és nyugodtabb, mivel minden problémámat át tudom adni Jézusnak és a napi teendőimet vele végezni.

 

A. R.


Megtapasztalhattam Isten végtelen szeretetét

Nagyon örülök, hogy ott lehettem a Fülöp-kurzuson, ahol megtapasztalhattam Isten végtelen szeretetét és az Istendicsőítés egy másik, felszabadultabb módját! Habár egy kissé nehéz volt felszabadulni, de rendkívül felemelő volt a közös animációs dicsőítés. Azóta is gyakran eszembe jut "ki az én anyám, kik az én testvéreim" - és ezt a gondolatot próbálom magamban hordozni nap, mint nap a munkám során és kérni a Jóistentől, hogy úgy tudjak nézni embertársaimra -, hogy ők az én ANYÁM és ők az én TESTVÉREIM!!!
Köszönöm mindazt a felemelő érzést, amiben részem volt!

O. E.